IMG_1502.jpgPääsiäisnäytelmä

Juutalaisten vuoden tärkein juhla pääsiäinen oli lähellä. Kaikki valmistautuvat pääsiäisen viettoon huolella. Äidit siivosivat talojaan jokainen leivän murukin lakaistiin ulos.

Suuri meteli nousi Jerusalemin kaupungissa. Jeesus saapui kaupunkiin ratsastaen aasin varsalla. Suuri kansan joukko ryntäsi häntä vastaan huutaen: ”Hoosianna Daavidin poika”. He heittivät palmun oksia ja vaateita Jeesuksen eteen.

Seuraavina päivinä kaikki puhuvat Jeesuksesta ja miettivät mitä tämä kaikki mahtoi tarkoittaa.

Oli myös niitä jotka eivät pitäneet Jeesuksesta. Juutalaiset uskonnolliset johtajat kerääntyvät kokoon ja miettivät miten saisivat Jeesuksen surmatuksi.  He päättivät palkata jonkun antamaan Jeesuksen ilmi saadakseen hänet kiinni.

Jeesuksen ja opetuslasten syödessä pääsiäisateriaa lähti Juudas kesken ateriaa. Hän lähti tapaaman juutalaisia uskonnollisia johtajia. Juudas lupasi kertoa missä Jeesus oli kolmestakymmenestä hopearahasta.

Aterian jälkeen Jeesus meni öljymäelle opetuslastensa kanssa rukoilemaan. Keskellä yötä sotilaat tulivat Juudas mukanaan. Juudas tervehti Jeesusta suudelmalla. Ja sotilaat tarttuivat häneen ja veivät hänet pois. Opetuslapset pakenivat hämmennyksen vallassa omille teilleen.

Jeesus joutui hallitsijoiden eteen tuomittavaksi. Vaikka he eivät löytäneet mitään syytä hänestä, tuomitsivat he silti Jeesuksen ristiin naulittavaksi.

Kolme ristiä nousi seuraavana aamuna Golgatalle. Ja keskimmäiselle Jeesus naulittiin, syytettyinä väärin perustein. Jeesus oli puhdas ja viaton. Hän antoi elämänsä ihmisten pahojen tekojen tähden.

Kun Jeesus oli kuollut hänet laitettiin hautaan. Ja sotamiesten käskettiin vartioimaan hänen hautaansa.

Varhain kolmantena aamuna Jeesuksen kuolemasta, enkeli ilmestyi ja vieritti kiven haudan suulta. Sotilaat juoksivat pelosta suuniltaan pakoon. Jonkun ajan kuluttua naisia saapui haudalle surrakseen Jeesusta ja voidellakseen hän ruumiinsa.

Naiset ällistyivät nähdessään tyhjän haudan. Ja ymmärsivät että Jeesus oli noussut ylös kuolleista. He riensivät riemuin sanoma mukanaan:” Jeesus elää.”

Viime vuoden pääsiäisen projekti oli tälläinen nukke teatteri näytelmä. Askartelimme nuket http://www.lastenmissio.fi/media/pdf/Havaintomateriaali/Poytateatteri_mv.pdf ohjetta hiukan muuttaen että nukeista tuli keppinukkeja.

IMG_1505.jpg