Matt 18:12-14

 Oli kerran paimen jolla oli sata lammasta. Yhden lapaan nimi oli Masa. Masa oli nuori ja utelias lammas ja  eräänä päivänä se päätti lähteä pienelle tutkimus retkelle. Masa kyllä tiesi että paimen oli sanonut ettei kauas saanut mennä, mutta tällä kertaa uteliaissuus vei voiton. Masa ajttteli: En minä mene kauas käyn vain vähän tutkimassa kotiniityn ulkopuolta. Matkalla Masa näki kauniin perhosen ja lähti huoletonna seuramaan sitä .

Päivä kului leikkien ja pian Masan oli nälkä Se lähti etsimään ruokaa se löysikin hyvän näköistä ruohoa mutta kun se maistoi sitä se oli pahaa ja sen maha tuli kipeäksi. Sitten Masan tuli kova jano ja se yritti löytää vettä. Se löysikin vettä mutta se olikin suolaista ja sen tuli vain kovempi jano. Masa alkoikin jo ajatella että olis pitänyt  pysyä kotiniityllä.

Niin kotiniityllä  sielä oli Hyvä paimenkin.  Sinne minä lähden ajatteli Masa mielesään. Muistaakseni se on tuon nyppylän takana  Masa käveli nyppylän päälle ja tähyili taivaan rantaan ja huomasi ettei nähnyt mitään tuttua  missän suunnassa. Kauhukseen Masa huomasi olevansa eksyksissä. Hädissään Massa lähti juoksemaan ja ei katsonut minne juoksi. Masa juoksi ihan täysiä  piiki peensaaasen. Se yritti hädissään rimpuila mutta mitä enemmän se rimpuili sitä enemmän se takertui pistäviin piikkehin. Lopulta Masan piti olla vain ihan paikallaan.

Ilta alkoi hämärtyä ja Masa tiesi että juuri nyt paimen laski lapaita. Huomaisikohan paimen että Masa puuttui. Muita lapaita oli niin paljon entä jos paimen ei huomaisikaan että Masa puuttuu; ajatteli Masa kauhuissa.Sitten Masa muisti mitä paimen oli opettanut että jos eksyy ja kaikki on huonosti voi aina rukoilla. Masa rukoili ihan hiljaa: Jumala auta mua mä ooon eksyny. Kotiniityllä paimen olikui olikin laskemassa lampaita:"Vesa, Jonna, Nelli, Ella, Matti". Paimen tunsi jokaisen lampaansa nimeltä. "97, 98,  99 Hei yksi puuttuu." Voi Masa missä Masa on, ajatteli paimen.  Paimen sulkee muut lapaat aitaukseen ottaa sauvansa ja huokaa; "Jumala anna minun löytää Masa"

Paimen lähtee kulkemaan samalla huudelen Masaa nimeltä.  Kuljettuan pitkän aikaa paimen tulee lähelle sitä paikkaa missä Masa on takertuneena. Masa kuulee paimenen huudon ja alkaa määkiä niin kovaa kuin pystyy. Paimen löytää Masan ja autta Masan pois piikki pensaasta. Paimen ei välitä yhtään vaikka itse haavoittuu pelastaessaan Masaa piikien seasta.  Paimen otta Masan syliinsä ja varovasti poistaa jokaisen piikin ja sitoo Masan haavat ja kantaa sen kotiin. Paimen on niin iloinen kun on löytänyt Masan että päättää järjestää juhlat.

LOPPU