Minulla pitkään on ollut haluna jatkaa jokapäiväistä hartauden pitoa lapsille mutta aikaa opetusten miettimiseen ja valitsemiseen ei ole jäänyt. Nyt ostin seurakuntamme kirja kaupasta aika median kustantaman 365 puhaa kaleterin jossa on puuha tehtävä päivän jokaiselle päivälle. Osa tehtävistä on vähän haastavia vielä minun lapsillle mutta tarkoitus on nyt edetä kalenterin mukaan vähän soveltaen ja ideoia päivän hartaus puuha tehtävän mukaan aloitimme 24.1 Ja aiheena oli Babelin torni.

1Moos 11:1-4 Baabelin tornia aletaan rakentaa opetus aiheena.

Leikit: Palikka tornin rakennus kisa. Tarvikkeet: puisia rakennus palikoita tai tyhjiä maitopurkkeja/pahvipurkkeja. Kisan idea voi olla nopeus: Kuka rakentaa tornin esimmäisena valmiiksi( kisailijoilla ytä paljon palikoita). Tai luovuus: kellä on upein torni lapset tuomreina ja äänestettä..

Torni viesti:Valitaan kaksi joukuetta molemmille yhtä paljon pahvilaatikoita kuin on osallistujoa. Laitetaan molemmille joukueille yhtä kauas tornin perusta esim pahvi johon torni tule trakentaa. Kilpailu voi alkaa tarkoituksena on että kukin kisaaja vie laatikkonsa tornin rakennus paikalle ja kun se pysyy pystyssä saa juosta takaisin ja uusi kilpailija saa lähteä liikkeelle.

Toisena päivänämme sama aihe jatkui (kalnterissa tosin eri luku kohta mutta sovelsin vähän itse) 1 Moos 11:5-9 Baabelin tornin loppu

Leikki: Baabelin torni sortuu kai(Lontoon silta....): Valitaan kaksi vapaaehtoista ja heille annetaan vaikka tunnus sanat esim. vasara ja saha. Toinen on saha ja toinen vasara. Osallistujat käyvät kädet yhteen  ylös ojenettuina vastakkain seisomaan ja lauletaan:" Babelintorni sortuu kai sortuu kai, Babelin torni sortuu kai eikai sentään." Muut osallistujat kulkevat tällä välin käsien välistä jonona ja kun laulussa tulee kohta ei kai sentään , vapaaehtoiset laskevat kädet niin että joku leikkijöistä jää käsien keskelle. Leikijältä kysytään kuiskaten vasara vai saha ja kumman hän valitsee sen tornin puoliskon perään hän joutuu seisomaan. Kun kaikki leikkijät ovat jommallakummala puolella tornia alkaa veto kisa. Leijät ottavat toisaan vyötäröstä ja tarkoitus on saada toinen joukkue kumoon/omalle puolelle. Kaksi ensimmäistä pitävät tiukasti käsitä toisiaan.