Matt 7:24-26

Tein tälläisen oman kuva sarjan. Kuvat on tosi pelkistettyjä mutta tämä toimi hyvin.

Kertomuksen jälkeen leikimme lastenkanssa leikinä kertomusta. Teimme sänkyyn peitoista veneen ja menimme sinne istumaan. Poikani sai olla Jeesus ja me tytön kanssa olimme opetulapsia. Keinuimme ja leikimme että myskyää. Rupesimme huutamaan apua ja herätimme pojan. Poika sousi ja sanoi: Ole tyyny! ja meri rauhoittui. (olisi siis pitänyt sanoa tyyni)  

Isommalla joukolla voi aiheesta tehdä yteis näytelmän niin että tehdään tuoleista vene jostta opetus lapset ja Jeesus matkustavat. Muut ovat aaltoja isojen sinisten kankaiden kanssa(esim sinsiet lakanat) Ja keikuttavat altoja ensin ihan rauhallisesti ja sitten kovatsi kun myrsky nousee. Opetaja toimii tarina esilukijana. Tarina voi ensin kertoa lapsille ja siltten leikikkiä.

Myrsky leikki: Yksi myrsky ja yksi Jeesus. Myrsky on hippa ja jso hän saa leikijän kiini pitää leikijän tulla esittää myrskyä. Myrskyä voi esittäää vaika seisomalla paikalla ja heiluttelemala käsiä hurjasti. Myrsky laantuu jos Jeesus tulee ja tyynyttää myskyn koskemalla vaikka olkapäähän. Hippoja voi olla  myös kaksi.

 Löysin muteen mll: sivuilta tälläsen leikin joka sopii aiheseen 

Tyyntä ja myrskyä: Leikkijät muodostavat meren, joka vuoroin aaltoilee rauhallisesti, vuoroin myrskyää raivokaasti. Leikijät voivat seistä ja liikkua koko vartolallaan tai olla polvillan/isuallan ja likuttaa vain käsiään

Netissä oleva Lego animatio(englanniksi)