Opetuksen rakenne:

Tervetulo toivotus joka lapselle kun tulevat luokkaan. Huomioi uudet oppilaa.

 

Saipuakupla kiitosrukous:

Lapset saavat sanoa mistä ovat kiitollisia ja puhaltaa saippua kuplia. Jokainen saa sanoa asian jso tahtoo.

 

Alkupuhe:

Kuten huomasitte voi olla kiitollinen monesta asiasta. Tänään puhutaan siitä miksi ja miten olla kiitollisia jopa vaikeissa tilanteissa. Sillä voimme olla Jumalalle kiitollisia siitä mitä hän on vaikka itsellä olisikin huono päivä.

Tämän päivän muisto lause on.

Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.

In evry thing give thanks: for this is the will of God in Christ Jesus concerning you

1Th 5:8

Sanat olla kiitollinen/ give thanks tarkoitta sitä että me olemme iloisi jostakin , kiittää , ilmaista kiitosta

(strong G2168)

Sana joka tilanteessa tarkoittaa/ in evry : mitä tahansa, kokonaan

(strong G3956)

tahto/ will - halu mielihyvä

(strong G2307)

nähden / consider-  johonkin, jonnekin, päämäärä

(strong G1519)

 

Laulu on mulla ilo ilo sydämmessäin, ja I got Jesu in my heart.

 

Kertomus osio( 2. Aik. 20:1-20)

 

Kauan aikaa sitten oli Juudassa kuningas Joosafat/ Jehoshaphat( Jehova/ Herra tuomitsee). Israilin kuningaskunta oli jakutunut kahteen, kuningas Salomon jälkeen. Ja vai Juudassa oli kuninkaana Daavidin jälkeläinen.

Joosafat oli hyvä kunigas sillä hän seurasi Jumalaa (2. Aik 17:3-4) Mutta Joosafat oli myös ollut tottelematon Jumalle kun hän oli liittoutunut Israilin kuninkaan Aahabin kanssa. Ja vaikka Jumalan profeetta oli varottanut häntä, hän meni sotaan. Ja hän melkein kuolisiellä. (niin kuin vime kerralal opetettiin.) Jumala pelasti hänet mutta Jumala nuhteli häntä profeetta Jeehun(Jumala on )kautta. Ja Jeehu sanoi hänelle; teit väärin kun autoit jumalatonta, siksi Jumala on sinulle vihainen. Ja niin Joosafat kehotti kaikkea kansaa surmaan Jumalaa ja hän asetti tuomareita.

Ja sen jälkeen hyökkäsi maahan ammonialaisia/ Ammonites ja mooabilaisia/ Moabites ja joitakin muita/ Meunites.  Kun asiasta ilmoitettiin kuninkaalle, hän pelästyi, ja kääntyi Herran puoleen kysyäkseen apua. Ja hän kuulutti paaston koko valtakuntaan.

Niin koko kansa kokoontui Jumala temppelin esipihalla. Ja kun kansa oli koolla , Joosafat astui esiin ja alkoi rukoilla: Herra sinä joka olet taivaassa. Sinä hallitset kaikkia kansoja. Sinä olet voimakas ja mahtava. Meidän isämme luottivat sinuun ja rakensivat tämän temppelin sinun eteesi.  Ja he sanoivat jos joku onnettomuus kohtaa meitä, ja me tulemme eteesi, ja rukoilemme sinua, sinä autat. Ja katso nyt ovat vihollisemme hyökänneet meitä vastaan vastaa meille ja auta meitä.  Me emme itse tiedä mitä tehdä auta meitä tätä suurta joukkoa vastaa.

Ja kun he olivat rukoilleet tuli Jumalan Henki Jahasiel/ Jahaziel(beheld of God/nähdä Jumalasta tai Jumalan näkemä) nimiseen profeettaan. Ja hän sanoi: Kuulkaa kaikki Jerusalemin asukkaat ja sinä kuningas, näin sanoo Herra. Älkää pelätkö  älkääkä arkailko tätä suurta joukkoa. Menkää huomenna heitä vastaan. Mutta teidän tehtävä ei ole taistella. Astukaa esiin seisokaa  ja katsokaa kuinka Herra pelastaa teidät. Ja Herra on oleva kanssanne. Ja kun profeetta oli puhunut, koko kansa kaikki ihmiset kumartuivat Jumalan eteen ja rukoilivat Jumalaa ja ylistivät häntä.

Seuraavana aamuna  he menivät erämaahan ja Joosafat nousi puhumaan ja sanoi.

Juudan ja Jerusalemin miehet. Uskokaa Herraan Jumalaanne, niin olette hyvässä turvassa. Ja neuvoteltuaan kansan kanssa hän asetti ylistäjät ja laulaja kulkemaan sotaväen edellä. Sanoen kiittäkää Herraa, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Ja juuri kun he aloittivat riemu huudon ja ylistys virren. Antoi Jumala tulla väjyjiä heidän vihollisiensa kimppuun ja viholliset kaatuivat ja näin Juudan kansa voitti sodan Juamlan avulla tekmättä itse mitään muuta kuin ylistämällä.

 

Näytelmä osio nyt jokainen pääsee osallistumaan ja näytellään tarinan taistelu kohtaus.

 

Muisto lauseen opettelu:

In evry thing (tehdään käsillä laaja kaari vaakatasossa eteenpäin)

give thanks ( nostetaan kädet yläs ja heilutellaan sormia)

for thi is( lasketaan toinen käsi kasvojen edestä vaakatasoon alas)

wil of God( osoitetaan ylös kattoon)

in Crist Jesus ( tehdään ksäillä risti)

consernig you (osoitetaan itseen)

 

Oma tarina osio: Kuten kaikki tiedätte minulla on poika jonka nimi on Simo joka on 4 vuotta. (kuikka monella on sen ikäinen sisko tai veli?) Eilen illalla opetin Simolle tämän tarina osuuden ja kerroin että kuinka voimme luotta että kun rukoilemme Jumalaa että hän auttaa ja kuulee. Ja miten voimme kiittää Jumalaa että hän auttaa. Ja eilen yöllä Simo heräsi ja hän raapi itseään ja itki. En tiennyt miksi ja säikähdin ja rukoilin Jumalan puoleen ja kiitit Jumalaa että hän auttaa. Sain ajatuksen, että minun tule pistää Simo suihkuun, helpottaakseni kutinaa. Ja kun olin pessyt Simon hän itki vieläkin ja oli hyvin levoton ja puhuin hänelle rauhallisesti että muistaako hän mitä eilen opetin että voimme aina kääntyä Jumalan puoleen ja hän auttaa. Simo rukoili ja minä hänen kassa kiitin että Jumala voi auttaa. Ja Jumala vastasi ja Simon olo helpottui ja hän pystyi jatkamaan unta.

 

Lopuksi kuunnelaan kappale I praise you in this storm jonka selitän.

Kuunelkaa tämä kappale ja miettikää mitä sanotaan.

Laulun jälkeen piiretään kuva miten voisimme ilmaista kiitollisuutta Jumalalle

 

Kuvat kerätään ja tehdään aaaAAAMEN

Inspiroittajani:

http://www.youtube.com/watch?v=MUWbmtbzDno&feature=related