Vinkki 2.2010

Kynttilä hippa: Yksi hippa otta kiinni muita rajatulla alueella. Leikkijä voi suojautua hipalta esittämällä kynttilää: Pitää seisoa aivan paikaallan kädet edessä ja tehdä käsillä mahdollisimman isoja ympyröitä. Leikkijä on turvassa kunnes on laskenut viiteen ja kyntilää saa esittää vain kolma kertaa. Kun on laskenut viiten pitää jatkaa peliä. Jos hippa saa kiinni toisen leikkijän tästäkin tulee hippa. Pelin lopuksi kaikki ovat hippoja  ja peli päättyy.

Liisi Portin

 

Vinkki 3.2010

Tahdotko tehtävän ?:  Leikijät asettuvat aluksi rinkiin silmät kiinni. Leikin ohjaaja valitsee yhden leikijöistä tehtävän antajaksi koskettamalla häntä mahdollisimman hiljaa olkapäähän etteivät muut huomaa. Tehtävän antaja saa ata silmät muut pitävät ne kiini. Leikki alkaa muut kävelevät edes takaisin ja jos törmää toiseen pitää kätellä. Tehtävän antaja kuiskaa aina kohtaamillen: Tahdotko tehtävän ja nän toisetakin tulee tehtävän antaja. Peli loppuu kun kaikki ovat tehtävän antajia.

Liisi Portin

 

 

Vinkki 5.2008

Salainen tarina: Ohjaaja valitsee neljä leikkijää joista kolme poistuvat huoneesta. Sitten Ohjaaja kertoo lyhyen kertomuksen Lastenraamatusta (kylväjä, lesken ropo, jne) Ensimäisen leikkijän on tarkoitus esittää kertomus toiselle leikkijälle ilman sanoja. Toinen esitää saman kertomuksen kolmannelle jne. Lopuksi verrataan ensimäistä esitystä viimeiseen. Lopuksi ohjaaja lukee kertomuksen uudelleen kaikille. Lopuksi pohditaan kuinka Raamattu on jumalan viesti ihmisille jotta me voisimme ymmärtää hänen tekojaan.

Laura-Kati Juntunen

 

Vinkki 8.2009

Totuus: Leikkijät istuvat piirissä ja yksi vapaaehtoinen seisoo piirin keskellä. Hän sanoo totta tai valhetta olevan lauseen. Lause voi olla esim: Minulla on kaksi siskoa. Jos ryhmä ei tunne toisiaan lauseet voivat olla esim: Suomessa on kunigas.  Kun lause on sanottu ne joiden mielestä lause on totta nousevat seisomaan.  Jos lause on totta lausuja sanoo: ”Totta” Silloin leikkijät saavat istua pakalleen. Jos lause on valetta lausuja sanoo: ”Valetta”. Ja niiden jotka seisovat tulee vaihtaa paikkoja. Ja keskellä olija yrittää päästä vapaalle paikalle istumaan.  Jos hän pääsee istumaan vaihtuu siis joku toinen lausujaksi. Se joka jää istumaan kun lause on totta ja pitää sitä valheena joutuu pois pelistä joten leikijät vähenevät pelin myötä. Leikki loppuu kun leikijät loppuvat tai sen voi lopettaa aieminkin.

Liisi Portin

 

Vinkki 8.2008

Kiitos hyppy: Kaikki aseuttautuvat piiriin käsikädessä. Leikin ohjaaja sanoo: ”Tänään kiitämme ..” ja lisää yhden ominaisuuden esim: sinipaitaisista, vaaleatukkaisista jne. Aina kun leikkijä kuulee oman ominaisuuden tulee hänen hypätä ilmaan. Jos ohjaaja sanoo:” Tänään kiitämme kaikista.” Kaiki hyppäävät. Leikkiä voi myös muunella niin että hypyn sijasta mennään kyykkyyn tai vaikka pyörähdetään.

Lopuksi voidaan miettiä miten paljon erillaisia ominaisuuksia meissä onkaan ja ne ovat kaikki Jumalan lahjoja. Jokainen on Jumalan luoma ainutkertainen ja ainutlaatuinen kokonaisuus.

Laura-Kati Juntunen

 

Vinkki 6-7.2007

Opetuslapsia:

Alkuvalmistelu: Kirjotetaan paperilapuille neljän opetuslapsen nimeä: Pietari, Johannes tai Matteus. (voihan lapulla olla kaikki kaksitoista mutta silloin pitää olla jossain luntti josta nimet voi tarkistaa).Jokaista lappua kannatta kirjottaa yhtä monta. Kaikki siirtyvät ympyrään istumaan paitsi yksi joka on aloittaja. Kaikille jaetaan paperi lappu jossa lukee yksi opetuslapsen nimi.

Aloittaja menee ringin keskelle ja huta jonkun opetuslapsen nimen esim ”Johannes”. Ja kaikkien Johannesten pitää vaihtaa paikaa ja leikin aloittaja yrittää saada jonkun muun paikan. Seuraava keskelle jäänyt jatkaa ja huutaa jonkun muun nimen esim ”Matteus” ja kaikki Matteukset nousevat.. Näin jatketaan. Jos keskellä olija huutaa ”Opetuslapsia” jokaisen pitää nousta ja vaihtaa paikkaa.

Laura-kati Juntunen